Ciężkie jest życie smakosza piw w mniejszym mieście. I tak na wyjeździe nie ma co wybrzydzać i bierze się co dostępne w sklepie. Takim piwem jest właśnie Niuda. Cudów się oczekuję ale z powinności wypada także i takie twory opisać.
Widzę:
Błotnista, bursztynowa barwa z potężnym osadem drożdżowym. Piana skromniutka, występuje pod postacią symbolicznej obrączki.
donMaciej widzi: Jakbym zwrócił za przeproszeniem rzygi.
Ocena: 2.79/5
Czuję:
Czuć nieco klimat Belgii, za sprawą drożdży oraz przypraw (kolendra).
donMaciej czuje: Na początku zapach jest jak etykieta. Gdy pierwszy odorek mija, zapach staje się całkiem ładny.
Ocena: 2.7/5
Smakuję:
Piwo jest generalnie płaskie i słodowe podobnie jak piwa bursztynowe. Biszkoptowe wykończenie z dodatkiem fenoli szału nie robi, a w dodatku z czasem męczy. Goryczka jak i nasycenie na bardzo niskim poziomie. Treściwość na poziomie średnim.
donMaciej smakuje: Mało wyrazisty smak. Na rynku takich piw jest bardzo dużo, a to niczym się nie wyróżnia.
Ocena: 2.38/5
Słówko końcowe:
Szkoda nawet czasu na opisywanie czegoś takiego. Zupełnie nieciekawe i nie dające żadnej przyjemności piwo. Belgijskości jak na lekarstwo, a jeśli już się przytrafi to nie wypadają z najlepszej strony. Piwny Radek ostrzega, niudą zalatuje na kilometr, także nie warto nawet na ten produkt spoglądać.
Ocena końcowa: 2.49/5
_________________________
Belgian Ale
Polska
Ekstrakt: 14°
Alc: 6.4%
Skład: słód (pilzneński, pszeniczny, płatki owsiane); chmiel (Mouteka, Kohatu, Waimea, Galaxy); skórka pomarańczy; kolendra; drożdże
Sugerowana temperatura: 7-12°C
Termin do spożycia: 26.09.2015
Ekstrakt: 14°
Alc: 6.4%
Skład: słód (pilzneński, pszeniczny, płatki owsiane); chmiel (Mouteka, Kohatu, Waimea, Galaxy); skórka pomarańczy; kolendra; drożdże
Sugerowana temperatura: 7-12°C
Termin do spożycia: 26.09.2015
Brak komentarzy
Prześlij komentarz