Tegoroczne lato prawdopodobnie upłynie pod wpływem Gose. Kolejny trunek w tym stylu sprezentował mi kermicik. Czy słynna kobieca intuicja sprawdzi się i tym razem?
Widzę:
Delikatnie zamglone złoto, na którym spoczywa puszysta warstwa, drobnopęcherzykowej, wręcz kremowej piany. Co więcej wszystko elengancko utrzymuje się do samego końca, pozostawiając ładne firankowanie na szkle.
Ocena: 4.16/5
Czuję:
Z butelki przede wszystkim wybija się kolendra. Po przelaniu do szkła czuć dodatkowo skórkę pomarańczy, a także kwaśność cytrusów. Wykończenie suche a'la bułka tarta. Z czasem ujawnia się też słony aromat soli morskiej.
Ocena: 3.75/5
Smakuję:
Mocno kwaskowy smak atakuje podniebienie już od pierwszych łyczków, pozostawiając odczucie cierpkości i ściągania policzków. Kolendra i chmiel tak się pochowały, że nie sposób doszukać się ich. Przewodzą cytrusy i pomarańcze, zwieńczone delikatnie słonym posmakiem. Piwo jest lekkie, czemu towarzyszy, przyjemne ciałko oraz nieco ponad przeciętne wysycenie. Bardzo rześka, a przy tym także znakomicie pijalna pozycja.
Ocena: 4.1/5
Słowo końcowe:
A to mnie Fabryka Piwa zaskoczyła! O ile wcześniejszą styczność z ofertą browaru nie wspominam najlepiej, tak tutaj ciężko się do czegokolwiek przyczepić. Piwo jest bardzo intensywne i sporo się w nim dzieje, a do tego to orzeźwiające działanie. To jest to czego mój organizm potrzebuję na letnie upały.
Ocena końcowa: 4.02/5
____________________________________
Alc: 3.8%
Słowo końcowe:
A to mnie Fabryka Piwa zaskoczyła! O ile wcześniejszą styczność z ofertą browaru nie wspominam najlepiej, tak tutaj ciężko się do czegokolwiek przyczepić. Piwo jest bardzo intensywne i sporo się w nim dzieje, a do tego to orzeźwiające działanie. To jest to czego mój organizm potrzebuję na letnie upały.
Ocena końcowa: 4.02/5
____________________________________
Gose
Polska
Polska
Alc: 3.8%
Ekstrakt: 12°
IBU: 20
Skład: słód pszeniczny, pilzneński, zakwaszający; płatki ryżowe; kolendra; skórka słodkiej pomarańczy; sól; chmiel Cascade; drożdże S-33
Sugerowana temperatura: 4-6°C
Termin do spożycia: 31.12.2016
Brak komentarzy
Prześlij komentarz